Jürg Marquard biztosította az utódlást a Marquard Groupnál – Bijan Khezri többségi tulajdont szerzett a vállalatban

Baar, Zug – 2023. december 14: Jürg Marquard időben biztosította a hosszútávú utódlás kérdését azzal, hogy 2017-ben Bijan Khezri vált a Marquard Media Group CEO-jává, majd 2018-ban – az 1964-ben alapított európai média konglomerátum történetében először – megnyitotta a vállalat tulajdonosi szerkezetét. A mostani többségi akvizícióról szóló megállapodás pillanatában a Bijan Khezri által alapított és irányított KCRI AG már 20%-os részesedéssel bírt a Marquard Groupban.

2017-ben a vállalat elkezdte azt a jelentős digitális transzformációs folyamatot, amely során Lengyelországban kilépett a hagyományos print lifestyle üzletágból és a fókusz az IT-megoldásokra, a gamingre és a szoftverfejlesztésre helyeződött – elsősorban Németországban. A változáshoz kapcsolódó üzleti modell jellemzője, hogy egyre kevésbé függ a reklámbevételektől, és inkább az e-kereskedelem, a számítógépes termékek, az IT álláspiac, a game server megoldások, és az SaaS voice/chat kommunikációs megoldások felé nyit.

Jürg Marquard„Nem könnyű egy olyan üzletember számára az elengedés, aki több mint 50 éven keresztül egyedüli tulajdonosként építette és folyamatosan sikerrel alakította át a vállalatát. Az előrehaladott korom ellenére a vállalkozói szenvedélyem nagyon is a régi. Bijan Khezri személyében egy erős társra találtam. A több, mint hat évnyi szoros együttműködés során mindig sikerült kiegészíteni egymás erősségeit a vállalatcsoport érdekében. Örülök, hogy az örökségem a KCRI többségi tulajdonszerzésén keresztül Bijan kezébe kerül.”

Bijan Khezri„Jürg Marquard a vállalkozók egy különleges generációját képviseli, akik sikerrel ötvözték a pionírok szellemét, a hosszútávú tervezést és a folyamatos változást. Mindig is feladatomnak éreztem, hogy – további termék- és modell fejlesztések megvalósítása mellett – tovább vigyem az új korszakba azokat az értékeket, amelyeket Jürg testesít meg. A Jürg Marquarddal való társulásom egészen kivételes élmény a 25 éves vállalatvezetői pályafutásom során és várom, hogy továbbvihessem ezt a vállalkozói tradíciót. Az eddig elért változások megalapozzák a további profitábilis növekedést.”

A Marquard Group Hungary egy vezető lifestyle médiavállalat Magyarországon olyan prémium márkákkal, mint a 25 éves JOY, a magyar piacra fejlesztett ÉVA Magazin, az InStyle és az InStyle MEN. A Marquard Group Hungary digitális transzformációja keretében az e-commerce üzleti modellekben is egyre jelentősebb eredményeket ér el (JOY-napok app, Vegyélhazait kezdeményezés).

Szerkesztők figyelmébe:

Marquard Group

A svájci központú Marquard Group egyedülálló, piacvezető portfolióval rendelkezik Németországban gaming és IT területen: 4Players, Computec és Golem. Magyarországon a Marquard Group Hungary prémium lifestyle brandekkel van jelen (JOY, InStyle, ÉVA). Széleskörű és innovatív e-commerce üzleti modellje, IT munkaerő-piaci, játékszerver, voice/chat SDK szoftver megoldásai biztosítják a Marquard Group hosszútávú sikerét. A Marquard Group olyan transzformáción esett át, amely a reklámalapú helyett a tranzakció alapú üzleti modellre támaszkodik, felhasználva a meglévő media brandjeit. Bizalom, szakértelem és innováció – ezek az értékek állnak a csoport minden szolgáltatása és terméke mögött.

4Players

A 4Players vezető szerepet tölt be a game server üzletágban Németországban, a 3-D kommunikációs technológia úttörője, amely eredetileg a gaming piac számára készült, ám mára a metaverzum és a VR terület is hasznosítja innovációit. Fejlett SDK-alapú hangcsevegési rendszereivel és 3D térbeli hangmegoldásaival, amelyeket egy szabadalmaztatott globális szerverhálózat támogat, a 4Players világszerte sokféle ügyféligényt szolgál ki. Küldetésünk: kihívásokat találni a globális digitális interakció, és felhasználói elkötelezettség terén a többplatformos, biztonságos, könnyen integrálható hang/videocsevegési funkciókkal.

Computec

A Computec harminc éve Németország vezető médiacége gaming és a hozzá tartozó hardware területen a zászlóshajónak számító brandjeivel: PC GAMES és PC GAMES HARDWARE. Az üzleti modell bővüléséhez a gaming számítógépek és hardware komponensek (PCGH Gear), valamint az e-kereskedelem alapú szolgáltatások (Affiliate-as-a-Service) irányába nagyban hozzájárult a havi mintegy 5 millió olvasó bizalma. Küldetésünk: egyedi tartalmak és termékek, valamint folyamatos üzleti modell innováció biztosítása az olvasóink és vállalati ügyfeleink kiszolgálása érdekében.

Golem

A Golem 3 millió olvasóval rendelkezik havonta a Golem.de oldalon, ők elsősorban IT-szakemberek, döntéshozók, fejlesztők, rendszergazdák. A Golem beszámol azokról a releváns kérdésekről és szempontokról, amelyek naponta foglalkoztatják az IT-szakembereket. Jövőorientált és új témákat dob fel. A portállal szorosan összefonódó Golem a karrierfejlesztés szolgálatában áll: állásközvetítést, szakmai szemináriumokat, tréningeket és IT coachingot kínál. Küldetésünk: megbízható partnerként informatikai szakembereket ellátni információval elemzésekkel, inspirációval, oktatással és szakmai fejlődési lehetőségekkel.

Bijan Khezri

A genfi egyetemi tanulmányok után Bijan Khezri Londonban, befektetési banki területen kezdte a pályafutását, majd 1998-tól bekerült tőzsdén jegyzett társaságok boardjába Londonban és New Yorkban. 29 évesen az egyik legfiatalabb FTSE-100 board tag volt. Az elmúlt 25 évben számos családi és magántőke vállalatot szolgált innovációival elnökként és vezérigazgatóként, valamint független igazgatótanácsi elnökként a technológia és a sport területén. A svájci székhelyű KCRI (Khezri Capital Research International) egy befektetési és kormányzati tanácsadó vállalat. 50 éves korában doktorált az St. Galleni Egyetemen.  

Koltai Róbert: „A művészet maga a változás”

Decemberben töltötte be nyolcvanadik évét, de még mindig szeret dolgozni Koltai Róbert. A színészlegenda neve szinte összeforrt a magyar filmtörténet és színjátszás emlékezetes jeleneteivel. Mégsem volt mindig annyira egyértelmű, hogy ezt az utat választja – erről is beszélt az InStyle Men magazinnak adott interjújában. Noha kőszínházban már ritkábban láttuk az utóbbi években, Koltai Róbert még […]

Megnézem

Nyolcadik alkalommal érkezik a JOY Social Media Award – őket jelölték idén

2024-ben is megrendezésre kerül a JOY SocialMediaAward eseménye, a díjátadó, amellyel a közösségi média legnagyobb hazai sztárjait és legizgalmasabb tartalomgyártóit ismerjük el. Idén 10 kategóriában 40 jelöltre szavazhat a közönség. Új kategóriák is szerepelnek a kiírásban: az eddigi kedvencek mellett a #mérföldkő, az #innovátor, a #világnézet, a #lélekmentő és a #TikTokDoki kategóriában is megméretnek a jelöltek. […]

Megnézem

A JOY magazin címlapján: Metzker Viki

JOY Magazin címlappal ünnepli Metzker Viki, hogy nagykorú lett a karrierje: idén 18 éve, hogy meghódított és férfiak uralta szakmát, DJ lett és ezzel fiatal nők sokaságát inspirálta arra, hogy a saját útjukat járják. Metzker Viki a kezdetekről, férjéről, házasságáról is vallott a magazinnak adott nagyinterjúban.   “A női erő, a női belső hang erősebb, mint […]

Megnézem

Indul az Otthontervezők podcast második évada

Április 10-én érkezik az Otthonok & Megoldások brand Otthontervezők című podcastjének második évada, amelynek ismét Dorogi Gabriella a műsorvezetője. A Fundamenta népszerű digitális kiadványa, valamint annak multimédiás platformjai és a podcast is a Marquard Group Hungary kreatív műhelyében készült. Második évadával jelentkezik az Otthonok & Megoldások brand Otthontervezők című podcastje. A lakásvásárlással és -felújítással foglalkozó podcastben […]

Megnézem