Digitálissá vált az Otthonok & Megoldások magazin

A multimédia platformokat a Marquard Group Hungary újította meg

Teljesen digitálissá vált az Otthonok & Megoldások magazin, amelyhez Otthontervezők címmel podcast műsor és TikTok csatorna is készült. A Fundamenta népszerű kiadványának multimédia platformjait a Marquard Group Hungary tartalom stratégiai kreatív műhelye, a Content Studio újította meg teljesen.

2015 óta dolgozik együtt az Fundamenta és a Marquard Group Hungary, hogy elérhetővé tegye az olvasók számára az Otthonok & Megoldások magazint. A Content Studio teljeskörű digitális, valamint tartalomgyártói és social media szolgáltatást nyújt az Otthonok & Megoldások márka számára. 

A Fundamenta és a Marquard Group Hungary egy igényfelmérő kutatás lefolytatása után úgy döntöttek, hogy teljesen áthelyezik a magazint a digitális térbe, amely nemcsak a fogyasztási szokások változása miatt vált időszerűvé, hanem azért is, mert így jóval kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után az újság előállítása. A magazin elérhető a Magaziner.hu felületen is.

„A Fundamenta számára mindig is fontos érték volt a fenntarthatóság, melyre szervezeti működésünk során kiemelt figyelmet fordítunk. Vállalatunk üzleti tevékenysége is a tudatos jövőtervezéshez kapcsolódik, az Otthonok & Megoldások magazin virtuális térbe költöztetése is ezt a célunkat szolgálja. Az online környezet ráadásul új lehetőséget nyitott meg előttünk: a digitális változat interaktív tartalmakkal gazdagodott, amelyek szándékaink szerint még magasabb szintre emelik az olvasás élményét” – mondta el a megbízó partner, a Fundamenta.

Az Otthonok & Megoldások magazin rengeteg inspirációval és ötlettel látja el a felújítás és/vagy építkezés előtt álló olvasóközönséget, lakberendezési és dekorációs tippjei pedig az újítóknak szólnak. A kiadvány betekintést nyújt különleges lakásokba, az innovatív újdonságokba, valamint a fenntartható építkezés, lakberendezés világába is.

Az olvasók a digitalizációt követően még több izgalmas tartalomhoz jutnak. Dorogi Gabriella műsorvezetésével elindult az Otthontervezők című podcast műsor, amely szerdánként jelentkezik és iránytűként szolgál a lakásvásárlás és felújítás olykor igencsak zavaros rengetegében. Dorogi Gabriella építészeti, belsőépítészeti, környezettudatossági, gazdasági és ingatlanpiaci kérdésekben keresi a válaszokat elismert szakemberek segítségével. Videós formában a produkció elérhető aweboldalon az Otthonokesmegoldasok.hu/podcast rovatban valamint a YouTube-on illetve Google Podcasts-on, Apple Podcaston és Spotify-on is.

A fejlesztés részeként letisztult, olvasóbarát dizájnt kapott a magazin weboldala és ezt a koncepciót követik a brand social media felületei is a Facebookon, Pinteresten és az Instagramon. Elstartolt az Otthonok & Megoldások TikTok csatornája is, amelyen a legizgalmasabb házátalakításokat és DIY trükköket mutatják be.

„A Marquard Group Hungary mára egy digitális fókuszú, ügyfélorientált és a jövő kihívásait szem előtt tartó szolgáltatóvá vált. A Content Studio a mi tartalom stratégiai kreatív műhelyünk, ahol minden platformra van megoldásunk. Büszkék vagyunk, hogy elkísérhetjük az Otthonok & Megoldások brandet a teljes digitalizáció útján. A Content Studio munkájának köszönhetően 360 fokos figyelmet kap a magazin, hiszen podcastot, videós tartalmakat, social media contenteket és értékes olvasnivalókat kínál” – mondta el Fenyővári Szilvia, a Marquard Group Hungary ügyvezető igazgatója.

Amikor a politika betör a lifestyle magazinok közé, az átszabja a piacot

Magyarországon járt Bijan Dr. Khezri, a Marquard Media Group vezérigazgatója, aki nagyinterjút adott a Kreatív Magazinnak. Elemezte a magyar médiapiaci helyzetet, beszélt a Marquard Group Hungary fejlesztéseiről és arról, hogy a COVID után a cég teljesen új utakra lépett. Bijan Khezri folyamatosan utazik, van bázisa az Egyesült Államokban és Európában is. A Marquard Media Group CEO posztját […]

Megnézem

Nagy Tamás sales executive tanácsadóként erősíti a Marquard Group Hungary újrapozícionálását

Nagy tapasztalatú és tudású szakember segíti a jövőben a Marquard Group Hungary munkáját. Nagy Tamás szeptember végétől sales executive tanácsadóként támogatja a Marquard újrapozicionálási folyamatait. A Magyarországon több évtizedes tapasztalattal rendelkező vállalat az elmúlt években hagyományos lapkiadóból modern, digitális fókuszú médiacéggé alakult, amely számos platformon látja el minőségi tartalmakkal a közönségét.   „Az átalakulási folyamat […]

Megnézem

A Joy megünnepelte 25. születésnapját

A Joy Magazin retrópartin ünnepelte negyedszázados évfordulóját, kollégákkal, partnerekkel és celebritásokkal koccintottak. Kojak nyalóka, Limo italpor és millenniumi életérzés: a 90-es és 2000-es évek hangulatában ünnepelte 25. születésnapját a Joy, kollégákkal, partnerekkel, hírességekkel koccintott arra, hogy a női és életmód magazin 25 évvel ezelőtt jelent meg Magyarországon. A meglepetés talpalávalót az idén szintén 25 éves Groovehouse együttes koncertje szolgáltatta, mely […]

Megnézem

Kutatás: a magyarok negyede ébredés után azonnal a telefonja után nyúl

A megkérdezettek 75%-a szerint az internet előtt jobbak voltak az emberi kapcsolatok A felnőtt magyarok 75%-a az ébredéstől számítva egy órán belül fellép az internetre, azonban ugyanennyien vágynak vissza a világháló nélküli időkbe – legalábbis, ami a kapcsolataik minőségét illeti. A 25. születésnapját ünneplő JOY Magazin és a Reacty Digital reprezentatív felmérést készített, amelyből kiderül, hogyan viszonyulunk […]

Megnézem