Az autizmussal élőket támogatja a JOY Magazin

Az eladott példányok után 10 forintot kap az Autistic Art

Újra segít a JOY Tündér, a JOY Magazint kiadó Marquard Group Hungary ezúttal az Autistic Art alapítvány munkáját támogatja. A svájci tulajdonú médiacég minden eladott példány után 10 forintot ajánl fel a szervezet munkájára. A program a tavaszi JOY-napok – lapeladás szempontjából kiemelt – időszakát is magába foglalja és június 20-ig tart. Minden vásárló, aki print magazint vásárol, egyben jó ügyet is támogat.

A JOY Tündér a Marquard Group Hungary 2015-ben indított programja, amely jótékonysági szervezeteket és a társadalom számára hasznos kezdeményezések mellé áll anyagi segítséggel, valamint a láthatóságuk növelésével.

A JOY Tündér támogatta már többek között a United Way Magyarország az értő olvasásért létrehozott Könyvforgató programját, a NEO Segítőkutya Alapítványt, amely fogyatékkal élő emberek életéhez ad társat, valamint a Magyar Gyerekmentő Alapítványt, hogy minden mentőkocsijukat felszerelhessék egy-egy életmentő készülékkel. A JOY Tündér a Kézenfogva Alapítványt, az Őrzők Alapítványt, a Csodalámpa Alapítványt, valamint 2020-ban és 2021-ben is az Igazgyöngy Alapítvány mélyszegénységben élő gyerekek tehetséggondozásáért tett erőfeszítéseit is segítette.

Az Autistic Art alapítvány 2006 óta foglalkozik az autizmussal élőkkel: speciális lakóotthonokat támogat, ahol az érintett fiatalok méltó életet élhetnek, művészeti rajz programjával pedig a társadalom és az autisták közeledését mozdítja elő.

Fontos, hogy a nem autista emberek jobban értsék és ismerjék autista társaikat, hiszen sokszor azonosak a problémáink, ám mi azokról tudunk beszélni, segítséget kérni, míg az érintettek nem. Gryllus Dorka és Lengyel Tamás színművészek, az Autistic Art alapítvány ügye mellé állva fogalmazzák meg fenti gondolataikat.

Az autizmus egy egész életen át tartó fejlődési rendellenesség, ami Magyarországon közel 150 000 embert érint. Az autista emberek másképp érzékelik a világot, másként viszonyulnak embertársaikhoz, sokszor az önálló életvitelre nem képesek, az érintettek 40%-a nem tud beszélni.

A lakóotthonokban a hétköznapjaikat szakemberek kísérik végig, új kapcsolatokra, baráti és szerelmi szálakra is lelhetnek. Az Autistic Art felismerte, hogy a gyakran beszédre is képtelen fiatalok a művészet erejével kapcsolódhatnak a többi emberhez. Az alapítvány művészeti programjával beleláthatunk az autizmussal élők különleges világába, miközben az otthonok lakói előtt is új lehetőségek nyílnak ki. Színes, természetes, egyedi rajzaikat bárki megismerheti, motívumaik több magyar kortárs képzőművészt is megihlettek már.

A lakóotthonok komoly anyagi nehézségekkel küzdenek, külső támogatói segítség hiányában fennmaradásuk bizonytalanná válhat. A JOY olvasói lapvásárlásukkal hozzájárulnak az otthonok és az azokban zajló művészetterápiás foglalkozások működéséhez. Ezáltal ahhoz, hogy az autista fiatalok és családjaik színesebb, teljesebb életet élhessenek.

További információ: www.autisticart.hu

Indul az Otthontervezők podcast második évada

Április 10-én érkezik az Otthonok & Megoldások brand Otthontervezők című podcastjének második évada, amelynek ismét Dorogi Gabriella a műsorvezetője. A Fundamenta népszerű digitális kiadványa, valamint annak multimédiás platformjai és a podcast is a Marquard Group Hungary kreatív műhelyében készült. Második évadával jelentkezik az Otthonok & Megoldások brand Otthontervezők című podcastje. A lakásvásárlással és -felújítással foglalkozó podcastben […]

Megnézem

MagyarBrands Díjakat nyert a Marquard Group

A kiváló magyar márkákat díjazó MagyarBrands Program minden tavasszal megrendezi Díjátadó gálarendezvényét, amelyen a hazai fogyasztói és üzleti márkák legjava veheti át a MagyarBrands Kiváló márka üvegdíjat több kategóriában is. Az idei gálaesten több mint 70 hazai márka képviselője vehette át MagyarBrands üvegdíjakat kiváló üzleti márka, kiváló fogyasztói márka és innovatív márka kategóriában. Kiváló fogyasztói […]

Megnézem

Szabó Zsolt a Marquard Group Hungary kereskedelmi igazgatója

Szabó Zsolt a Marquard Group Hungary új kereskedelmi igazgatója. Zsolt személyében egy tapasztalt szakember csatlakozott a prémium brandeket felvonultató médiacéghez. Szabó Zsolt a médiás karrierjét 2005-ben kezdte. A Pesti Est, majd a Sanoma Budapest után, 2009-ben igazolt az Index.hu csapatához. Ezt követően a CEMP Sales House ügynökségi értékesítési csapatában dolgozott, 2012-től értékesítési vezetőként. 2014-től több […]

Megnézem

Lilu: Fiús anyának lenni kemény ügy!

Semmi sem ér véget negyven felett, sőt – állítja Kovalcsik Ildikó, azaz Lilu, aki a JOY Magazinnak adott interjújában mesélt arról, hogy élete legizgalmasabb időszakát éli most. Egy tinédzser és egy óvodás fiú édesanyja, vállalkozó és műsorvezető is egyben, akit azért a sérülékenyebb napjain könnyen meg lehet bántani.   Lilu negyven felett érzi magát a legjobban […]

Megnézem