Az autizmussal élőket támogatja a JOY Magazin

Az eladott példányok után 10 forintot kap az Autistic Art

Újra segít a JOY Tündér, a JOY Magazint kiadó Marquard Group Hungary ezúttal az Autistic Art alapítvány munkáját támogatja. A svájci tulajdonú médiacég minden eladott példány után 10 forintot ajánl fel a szervezet munkájára. A program a tavaszi JOY-napok – lapeladás szempontjából kiemelt – időszakát is magába foglalja és június 20-ig tart. Minden vásárló, aki print magazint vásárol, egyben jó ügyet is támogat.

A JOY Tündér a Marquard Group Hungary 2015-ben indított programja, amely jótékonysági szervezeteket és a társadalom számára hasznos kezdeményezések mellé áll anyagi segítséggel, valamint a láthatóságuk növelésével.

A JOY Tündér támogatta már többek között a United Way Magyarország az értő olvasásért létrehozott Könyvforgató programját, a NEO Segítőkutya Alapítványt, amely fogyatékkal élő emberek életéhez ad társat, valamint a Magyar Gyerekmentő Alapítványt, hogy minden mentőkocsijukat felszerelhessék egy-egy életmentő készülékkel. A JOY Tündér a Kézenfogva Alapítványt, az Őrzők Alapítványt, a Csodalámpa Alapítványt, valamint 2020-ban és 2021-ben is az Igazgyöngy Alapítvány mélyszegénységben élő gyerekek tehetséggondozásáért tett erőfeszítéseit is segítette.

Az Autistic Art alapítvány 2006 óta foglalkozik az autizmussal élőkkel: speciális lakóotthonokat támogat, ahol az érintett fiatalok méltó életet élhetnek, művészeti rajz programjával pedig a társadalom és az autisták közeledését mozdítja elő.

Fontos, hogy a nem autista emberek jobban értsék és ismerjék autista társaikat, hiszen sokszor azonosak a problémáink, ám mi azokról tudunk beszélni, segítséget kérni, míg az érintettek nem. Gryllus Dorka és Lengyel Tamás színművészek, az Autistic Art alapítvány ügye mellé állva fogalmazzák meg fenti gondolataikat.

Az autizmus egy egész életen át tartó fejlődési rendellenesség, ami Magyarországon közel 150 000 embert érint. Az autista emberek másképp érzékelik a világot, másként viszonyulnak embertársaikhoz, sokszor az önálló életvitelre nem képesek, az érintettek 40%-a nem tud beszélni.

A lakóotthonokban a hétköznapjaikat szakemberek kísérik végig, új kapcsolatokra, baráti és szerelmi szálakra is lelhetnek. Az Autistic Art felismerte, hogy a gyakran beszédre is képtelen fiatalok a művészet erejével kapcsolódhatnak a többi emberhez. Az alapítvány művészeti programjával beleláthatunk az autizmussal élők különleges világába, miközben az otthonok lakói előtt is új lehetőségek nyílnak ki. Színes, természetes, egyedi rajzaikat bárki megismerheti, motívumaik több magyar kortárs képzőművészt is megihlettek már.

A lakóotthonok komoly anyagi nehézségekkel küzdenek, külső támogatói segítség hiányában fennmaradásuk bizonytalanná válhat. A JOY olvasói lapvásárlásukkal hozzájárulnak az otthonok és az azokban zajló művészetterápiás foglalkozások működéséhez. Ezáltal ahhoz, hogy az autista fiatalok és családjaik színesebb, teljesebb életet élhessenek.

További információ: www.autisticart.hu

Digitálissá vált az Otthonok & Megoldások magazin

A multimédia platformokat a Marquard Group Hungary újította meg Teljesen digitálissá vált az Otthonok & Megoldások magazin, amelyhez Otthontervezők címmel podcast műsor és TikTok csatorna is készült. A Fundamenta népszerű kiadványának multimédia platformjait a Marquard Group Hungary tartalom stratégiai kreatív műhelye, a Content Studio újította meg teljesen. 2015 óta dolgozik együtt az Fundamenta és a […]

Megnézem

Amikor a politika betör a lifestyle magazinok közé, az átszabja a piacot

Magyarországon járt Bijan Dr. Khezri, a Marquard Media Group vezérigazgatója, aki nagyinterjút adott a Kreatív Magazinnak. Elemezte a magyar médiapiaci helyzetet, beszélt a Marquard Group Hungary fejlesztéseiről és arról, hogy a COVID után a cég teljesen új utakra lépett. Bijan Khezri folyamatosan utazik, van bázisa az Egyesült Államokban és Európában is. A Marquard Media Group CEO posztját […]

Megnézem

Nagy Tamás sales executive tanácsadóként erősíti a Marquard Group Hungary újrapozícionálását

Nagy tapasztalatú és tudású szakember segíti a jövőben a Marquard Group Hungary munkáját. Nagy Tamás szeptember végétől sales executive tanácsadóként támogatja a Marquard újrapozicionálási folyamatait. A Magyarországon több évtizedes tapasztalattal rendelkező vállalat az elmúlt években hagyományos lapkiadóból modern, digitális fókuszú médiacéggé alakult, amely számos platformon látja el minőségi tartalmakkal a közönségét.   „Az átalakulási folyamat […]

Megnézem

A Joy megünnepelte 25. születésnapját

A Joy Magazin retrópartin ünnepelte negyedszázados évfordulóját, kollégákkal, partnerekkel és celebritásokkal koccintottak. Kojak nyalóka, Limo italpor és millenniumi életérzés: a 90-es és 2000-es évek hangulatában ünnepelte 25. születésnapját a Joy, kollégákkal, partnerekkel, hírességekkel koccintott arra, hogy a női és életmód magazin 25 évvel ezelőtt jelent meg Magyarországon. A meglepetés talpalávalót az idén szintén 25 éves Groovehouse együttes koncertje szolgáltatta, mely […]

Megnézem