Az autizmussal élőket támogatja a JOY Magazin

Az eladott példányok után 10 forintot kap az Autistic Art

Újra segít a JOY Tündér, a JOY Magazint kiadó Marquard Group Hungary ezúttal az Autistic Art alapítvány munkáját támogatja. A svájci tulajdonú médiacég minden eladott példány után 10 forintot ajánl fel a szervezet munkájára. A program a tavaszi JOY-napok – lapeladás szempontjából kiemelt – időszakát is magába foglalja és június 20-ig tart. Minden vásárló, aki print magazint vásárol, egyben jó ügyet is támogat.

A JOY Tündér a Marquard Group Hungary 2015-ben indított programja, amely jótékonysági szervezeteket és a társadalom számára hasznos kezdeményezések mellé áll anyagi segítséggel, valamint a láthatóságuk növelésével.

A JOY Tündér támogatta már többek között a United Way Magyarország az értő olvasásért létrehozott Könyvforgató programját, a NEO Segítőkutya Alapítványt, amely fogyatékkal élő emberek életéhez ad társat, valamint a Magyar Gyerekmentő Alapítványt, hogy minden mentőkocsijukat felszerelhessék egy-egy életmentő készülékkel. A JOY Tündér a Kézenfogva Alapítványt, az Őrzők Alapítványt, a Csodalámpa Alapítványt, valamint 2020-ban és 2021-ben is az Igazgyöngy Alapítvány mélyszegénységben élő gyerekek tehetséggondozásáért tett erőfeszítéseit is segítette.

Az Autistic Art alapítvány 2006 óta foglalkozik az autizmussal élőkkel: speciális lakóotthonokat támogat, ahol az érintett fiatalok méltó életet élhetnek, művészeti rajz programjával pedig a társadalom és az autisták közeledését mozdítja elő.

Fontos, hogy a nem autista emberek jobban értsék és ismerjék autista társaikat, hiszen sokszor azonosak a problémáink, ám mi azokról tudunk beszélni, segítséget kérni, míg az érintettek nem. Gryllus Dorka és Lengyel Tamás színművészek, az Autistic Art alapítvány ügye mellé állva fogalmazzák meg fenti gondolataikat.

Az autizmus egy egész életen át tartó fejlődési rendellenesség, ami Magyarországon közel 150 000 embert érint. Az autista emberek másképp érzékelik a világot, másként viszonyulnak embertársaikhoz, sokszor az önálló életvitelre nem képesek, az érintettek 40%-a nem tud beszélni.

A lakóotthonokban a hétköznapjaikat szakemberek kísérik végig, új kapcsolatokra, baráti és szerelmi szálakra is lelhetnek. Az Autistic Art felismerte, hogy a gyakran beszédre is képtelen fiatalok a művészet erejével kapcsolódhatnak a többi emberhez. Az alapítvány művészeti programjával beleláthatunk az autizmussal élők különleges világába, miközben az otthonok lakói előtt is új lehetőségek nyílnak ki. Színes, természetes, egyedi rajzaikat bárki megismerheti, motívumaik több magyar kortárs képzőművészt is megihlettek már.

A lakóotthonok komoly anyagi nehézségekkel küzdenek, külső támogatói segítség hiányában fennmaradásuk bizonytalanná válhat. A JOY olvasói lapvásárlásukkal hozzájárulnak az otthonok és az azokban zajló művészetterápiás foglalkozások működéséhez. Ezáltal ahhoz, hogy az autista fiatalok és családjaik színesebb, teljesebb életet élhessenek.

További információ: www.autisticart.hu

Az álmaikért töretlenül dolgozó embereket ismeri el az InStyle – ők az első #képesvagyok díj jelöltjei!

Első alkalommal adják át az InStyle magazin #képesvagyok díját, az elismerésben olyan emberek részesülhetnek, akik átlépték saját korlátaikat és történetük inspirációként szolgálhat mindenki más számára. A szerkesztőség hírességeket és civileket egyaránt jelölt hét kategóriában. Közös bennük, hogy mindannyian képesek beszélni a nehéz témákról, küzdeni és kiállni a fontos ügyekért, munkásságukkal pedig motiválják követőiket is. A […]

Megnézem

JOY Social Media Award 2022: itt vannak a győztesek!

Hatodik alkalommal díjazták a hazai közösségi média legnagyobb sztárjait. A JOY Social Media Award gálán a legismertebb véleményvezérek mellett számos híresség is tiszteletét tette, hogy együtt ünnepeljék meg a közönség kedvenceit. Díjat kapott többek között Istenes Bence podcastja, B. Nagy Réka és a Valmar, a 2022-ben debütáló #képernyőkedvence kategória győztese pedig Miller Dávid lett. A […]

Megnézem

“Mondj igent a kedvezményekre és spórolj velünk!” szlogennel jelentkezik 2022 őszén a JOY-napok.

Az ország egyik legnépszerűbb vásárlói eseménysorozata ebben az évben nemcsak az akár 70 százalékos kedvezményekkel támogatja a kuponozókat, hanem készpénzzel is: a JOY Tündér tízszer százezer forintot sorsol ki a magazin és a digitális kuponcsomag vásárlói között.  A JOY-napok folyamatosan alkalmazkodik a legújabb trendekhez és fogyasztói igényekhez. Az eseménysorozat mindig is azt tekintette célkitűzésének, hogy […]

Megnézem

Újra itt a JOY Social Media Award – ezeket a magyar sztárokat jelölték a díjra

Hatodik alkalommal díjazzák a közösségi média legnagyobb hazai sztárjait a JOY Social Media Awardon (JOY SMA). A közönség egy hónapon keresztül szavazhat a hét kategóriában induló 28 jelöltre. Új kategória idén a #képernyőkedvence, valamint versenybe szállnak a legjobb podcastok is. A #példakép címért roma aktivisták szállnak versenybe. Influencerek, véleményvezérek, hírességek, az online világ legnagyobb hatású […]

Megnézem
This site is registered on wpml.org as a development site.